Υλικά
1 κιλό πατάτες βρασμένες
1 αυγό
100 γρ. γραβιέρα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
100 γρ. Απάκι
αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι θαλασσινό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τισ βράζουμε, στη συνέχεια τις αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν ενώ βάζουμε στην εστία της κουζίνας ένα τηγάνι. Ψιλοκόβουμε το απάκι και το σοτάρουμε για δύο με τρία λεπτά, να ροδίσει.
Αφού κρυώσουν οι πατάτες μας τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ όπου και τις λιώνουμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε το αυγό, τη γραβιέρα, το απάκι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα οποία στη συνέχεια τα περνάμε από το αλεύρι για να καλυφθούν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μόλις κάψει πολύ τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.