Υλικά
1/2 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
2 καρότα τριμμένα
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 1/2 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
1/2 λεμόνι στυμμένο
200 γρ. φρέσκια μυζήθρα
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το ξερό κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά,βάζουμε και το καρότα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες και αφού τα φέρνουμε 3-4 στροφές, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ 1′, ρίχνουμε το σπανάκι μας και το αφήνουμε να υποχωρήσει. Αρχίζουμε και προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά. Κρατάμε μισό φλιτζάνι ζεστό ζωμό και το βάζουμε στο μπλέντερ με την μυζήθρα. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο ρύζι τον ψιλικομμένο άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, σκεπάζουμε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
Στα τελευταία 4-5 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα μυζήθρας και συνεχίζουμε με ανοιχτό καπάκι και χαμηλή φωτιά το μαγείρεμα. Όταν είναι έτοιμο στύβουμε το λεμόνι και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό μας να ησυχάσει για 5 λεπτά και στην συνέχεια σερβίρουμε.
Για το κάτι παραπάνω:
Τρίψε πάνω από το σπανακόρυζο λίγο φρέσκια μυζήθρα και απογείωσε το πιάτο σου!
Τα τηγανητά αυγά και οι τηγανητές πατάτες ταιριάζουν απόλυτα.