Χυλοπίτες με κοκκινιστό μοσχάρι

Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας ελιά
1 ντοματάκι αποφλοιωμένο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
5-6 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
1 πακέτο παπαρδέλες ή χυλοπίτες χοντρές
2 κ.σ στακοβούτυρο  και 200 γρ. γραβιέρα Αμάρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τα τραβάμε από την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το τσιγαρισμένο σκόρδο και κρεμμύδι και ρίχνουμε τον πελτέ. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ντοματάκι, το οποίο έχουμε περάσει από το μπλέντερ, 1/2 λίτρο ζωμό,τα μπαχάρια, το πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε περίπου 1 1/2 ώρα. Συμπληρώνουμε ζωμό όταν χρειάζεται. Στα τελευταία 10 λεπτά αλατίζουμε.

Για τις παπαρδέλες βράζουμε αλατισμένο νερό ή ζωμό μοσχαρίσιο και ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι και τα δύο έτοιμα, ενώνουμε τα ζυμαρικά με το κρέας και την σάλτσα ρίχνοντάς το στακοβούτυρο και πασπαλίζουμε με γραβιέρίνο Αμάρι.


Σερβίρουμε και προσθέτουμε έξτρα γραβιερίνο.