Υλικά
1 πακέτο ξινόχοντρο
1 Σπιτική χωριάτικη σάλτσα
1 πακέτο καπνιστή πανσέτα καπνιστή
1/2 κ.γ. ρίγανη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο ξερό ανθότυρο
Ανθό από αλάτι
Πιπέρι
300 ml περίπου ζωμό λαχανικών βραστό
Εκτέλεση
Βράζω όλο το βάζο της σάλτσας με το ελαιόλαδο την ρίγανη και το αλάτι. Όταν πάρει βράση ρίχνω τον ξινόχοντρο και σιγοβράζω μέχρι να απορροφηθεί όλη η σάλτσα από τον ξινόχοντρο. Αν δεν είναι έτοιμος ο ξινόχοντρος μας προσθέτουμε σταδιακά και σιγά-σιγά τον βραστό ζωμό λαχανικών. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την πανσέτα και ξεροψήνουμε και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε με λίγο ξερό ανθότυρο!