Φασόλια χάντρες γιαχνερές με γλυκό κρασί

Υλικά

1/2 κιλό φασόλια χάντρες (κατεψυγμένες)
1 σάλτσα ντομάτας με θυμάρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 πιπεριά κέρατο
1 κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι γλυκό κρασί
1 κ.γ. δυόσμος
Αλάτι
3 πατάτες
Κατσικίσιο λευκό τυρί άλμης Amari

 

Εκτέλεση

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι μας. Αφού μαραθεί ρίχνουμε την πιπεριά και τις πατάτες κυδωνάτες. Μέτα από 3-4 λεπτά τσιγάρισμα σβήνουμε με το γλυκό κρασί και ρίχνουμε τα φασόλια μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν βράση όλα μαζί. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Μαγειρεύουμε για μία ώρα σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας σταδιακά 1 λίτρο περίπου ζωμό λαχανικών. Δένουμε την σάλτσα μας σε μέτρια φωτιά Αλατίζουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Σερβίρουμε με ψωμί και λευκό τυρί άλμης.