Σαλάτα με πεπόνι και πέστο βασιλικού

Υλικά

2 φλιτζάνια ανάμεικτα μαρούλια
1 φλιτζάνι ρόκα
100 γρ. Amarino
2 φέτες πεπόνι
6 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
10 ντοματίνια
Αλάτι
Μπουκίτσες από χαρούπι

Για τη σάλτσα βασιλικού

1 ματσάκι βασιλικός
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. γραβιέρα Παλαιωμένη Κρήτης
60 γρ. κουκουνάρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το πέστο βασιλικού. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το ελαιόλαδο στο μούλτι ή στο γουδί μας. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο έτσι ώστε να γίνει κρέμα το μείγμα μας.

Έχουμε πλύνει τα μαρούλια και τα ντοματίνια. Καθαρίζουμε το πεπόνι και στήνουμε τη σαλάτα μας, με την ρόκα, το προσούτο, τσιμπιές από Amarino. την αλατίζουμε και περιχύνουμε με το πέστο βασιλικού.